• Mit navn er Sidse Udsen. Jeg driver den lille enkeltmandsvirksomhed Lufteriet & Træneriet.  Jeg er uddannet instruktør hos Hund & Træning v/ Christina Ingerslev: dogtraining.dk
  • Siden 2013 har jeg undervist som instruktør i samarbejde med eksamineret adfærdsrådgiver og klikkerinstruktør Pia Hviid, der driver funkydogs.dk .Vi træner alt fra hvalpe- til elitehold i lydighedstræning i Charlottenlund Skov og i Hellerup.
  • Jeg er oprindeligt uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense og har bl.a. været ansat i DR på TV-Avisen, Søndagsmagasinet (21 Søndag), Kontant, Radioavisen, P3 Nyheder og P4 København.

Mine forrige hunde (en selvsikker og en usikker) inspirerede mig til mit karriereskifte. Gennem klikkertræning overbeviste de mig om, at man kan træne sig til (næsten) alt – kun hundens fysik sætter begrænsninger: vi kan ikke træne dem til at flyve – men vi kan træne dem til at fungere optimalt i vores hverdag.

Vi kan ikke nødvendigvis udslette en angst – men vi kan flytte hunden rigtig langt i dens selvværd og livsglæde ved at hjælpe den på vej gennem træning. Jo tidligere, vi sætter ind, des bedre resultater opnår vi. I mange tilfælde lykkes det at træne hunden 100 pct. ud af problemet – i andre til en klar forbedring for både hund og ejer.

I dag har jeg ungmellempudlen, Silas, som er en sublim arbejdshund. Han er social i den høje ende af skalaen, hvilket som udgangspunkt er lig med et indkald op ad bakke. Men vi fik trænet et sikkert indkald fra 8. uge og har således passeret teenageperioden uden “vat i ørerne” (hvilket hører til sjældenhederne med en topsocial hund, medmindre man træner INTENSIVT)…så alt kan trænes!

Silas hyrder på de af mine turhunde, der ikke kommer ved første indkald – yngre som ældre. Denne adfærd er “shapet”. Det vil sige, at det er en adfærd, Silas selv tog initiativ til, og som jeg har belønnet fra første initiativ og lige siden. Fordi den adfærd er en stor hjælp for mig på mine turhold, hvor jeg har ansvar for andres hunde.

Har du spørgsmål til hundetræning eller hundeluftning, så kontakt mig endelig.

Spørgsmål? Kontakt mig her