• Mit navn er Sidse Udsen. Jeg driver den lille enkeltmandsvirksomhed Lufteriet & Træneriet, som samarbejder med Hundens tid  Jeg er uddannet instruktør hos Hund & Træning v/ Christina Ingerslev, Karen Ulrich & Karen Frost: dogtraining.dk
  • Jeg har siden 2012 undervist som instruktør i lydighedstræning efter klikkertræningens principper (belønningsbaseret træning) i alt fra hvalpe- til elitehold i Charlottenlund Skov og Hellerup. Dertil enetimer.
  • Jeg er oprindeligt uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense og har bl.a. været ansat i DR på TV-Avisen, Søndagsmagasinet/ 21 Søndag, Kontant, Radioavisen, P3 Nyheder og P4 København.
  • Arbejder i dag i et fuldtidsjob hos MAAN Rental A/S – et filmproduktionsselskab, der både tilbyder udlejning af udstyr – og i datterselskaberne, som tilbyder post-produktion  hos ACT3 og VFX hos The Gentlemen Broncos.

 

Mine forrige hunde – en selvsikker og usikker – inspirerede mig til uddannelsen

Gennem klikkertræning overbeviste de mig om, at man kan træne sig til (næsten) alt – kun hundens fysik sætter begrænsninger: vi kan ikke træne dem til at flyve – men vi kan træne dem til at fungere og trives optimalt i vores hverdag med største snudeglæde.

Vi kan ikke nødvendigvis udslette en angst – men vi kan flytte hunden rigtig langt i dens selvværd og livsglæde ved at hjælpe den på vej gennem træning. Jo tidligere, vi sætter ind, des bedre resultater opnår vi. I mange tilfælde lykkes det at træne hunden 100 pct. ud af problemet – i andre til en væsentlig forbedring for både hund og ejer.

 

Målet

Nu har jeg mellempudlerne Silas på 5 år og Albert på 2 år. Begge er sublime arbejdshunde og sikre i indkald. De er sociale i den høje ende af skalaen, hvilket som udgangspunkt er lig med et indkald op ad bakke.

Men gennem positiv træning (belønninger/konsekvens) fra 8. uge gennemgik begge pudler teenageperioden  med “vat i ørerne” på imponerende vis. Med Silas til et 12-tal – og Albert, som krævede en større træningsindsats. I dag er begge mine snuder til et 12-tal i samarbejde og indkald.

Har du spørgsmål til hundetræning eller hundeluftning, er du meget velkommen til at kontakte mig.

Spørgsmål? Kontakt mig her