Mit navn er Sidse Udsen. 

Jeg er uddannet instruktør fra Hund & Træning v/ Christina Ingerslev, Karen Ulrich & Karen Frost: dogtraining.dk

CV PÅ DET MEST RELEVANTE:

Siden 2012 har jeg undervist i lydighedstræning efter klikkertræningens principper (belønningsbaseret træning) i alt fra hvalpe- til elitehold i Charlottenlund, Hellerup, Nærum, på Østerbro & Nordhavn. Dertil enetimer i København og storkøbenhavn.

Træneriet.dk begyndte som “lufteriet.dk” i 2011, hvor jeg tilbød professionel luftning af snuder, som jeg selv trænede klar til friløbsture i hundeskove med harmoniske snudevenner. Fra 2012, med min gennemførte instruktøruddannelse, voksede Lufteriet sig til “Lufteriet&træneriet.dk”. I dag, lufter jeg ikke længere hunde, men underviser udelukkende. Deraf navneskiftet til “træneriet.dk”

Jeg er oprindeligt uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense og har bl.a. været ansat i DR på TV-Avisen, 21 Søndag, Kontant, Radioavisen, P3 Nyheder og P4 København.

Siden 2017 har jeg været fuldtidsansat i det skandinaviske filmproduktionsselskab Storyline med afdelinger i både Danmark, Sverige og Norge. Vi producerer spillefilm, tv-serier, dokumentarer og tv-reklamer. Her arbejder jeg som PA for CEO og Office Manager samt Finance Assistent.

I 2019 opkøbte jeg webshoppen barksNbones.dk (Barks N Bones ApS) og drev den frem til januar 2022.Trods mange glade kunder, var det en underskudsforretning, som jeg valgte at lukke. Jeg ønskede at prioritere min største passion og force 120 procent: min hundeskole træneriet.dk, som er mit ønskejob ved siden af mit fuldtids ønskejob hos Storyline.

MINE FORRIGE SNUDER – EN SELVSIKKER OG USIKKER INSPIREREDE MIG TIL INSTRUKTØR-UDDANNELSEN

Gennem klikkertræning overbeviste mine to snuder mig om, at man kan træne sig til næsten alt. Kun hundens fysik sætter begrænsninger: vi kan ikke træne hunden til at flyve – men vi kan træne den til at fungere og trives optimalt i vores hverdag med største snudeglæde.

Vi kan ikke nødvendigvis udslette en angst – men vi kan flytte hunden rigtig langt i dens selvtillid og livsglæde ved at hjælpe den på vej gennem træning. Jo tidligere vi sætter ind, des bedre resultater opnår vi.

I mange tilfælde lykkes det at træne hunden 100 pct. ud af problemet – i andre til en væsentlig forbedring for både hund og ejer.

MÅLET

Min usikre snude blev gennem “kontra-betingning” trænet tryg i mødet med fremmede hunde, som han frygtede fra helt lille hvalp. Han reagerede med gøende udfald. Resten af sit liv knyttede han bånd med mange gode hundevenner – og gik trykt forbi dem, han følte sig usikker på uden at gøre udfald.

I dag har jeg mellempudlerne Silas på 9 år og Albert på 6 år. Begge er sublime arbejdshunde og sikre i indkald. De er sociale i den høje ende af skalaen, hvilket som udgangspunkt er lig med et indkald op ad bakke.

Men gennem positiv træning (belønninger/konsekvens) fra 8. uge overstod begge drenge teenageperioden med “vat i ørerne” på hurtig, imponerende vis. Både Silas “duksedrengen” – og Albert “banditten” (sidstnævnte krævede en større træningsindsats). I dag er begge mine snuder til et 12-tal i samarbejde og indkald.

RÅD & VEJLEDNING

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til min hundetræning – eller er i tvivl om hvorvidt du og din snude får mest ud af holdtræning eller en enetime.  Enetimer bliver skræddersyet til jeres behov.

Jeg vejleder også gerne til sundeste foder og godbidder samt bedste udstyr til din hund ud fra princippet ”sundhed og kvalitet.”:

 • Lær at læse indholdsfortegnelsen til sundeste kvalitetsfoder, snacks og godbidder.
 • Økologisk legetøj fri for kemikalier, som stimulerer din snude på den sunde og gode måde.Både til madaktivering, legeaktivering og træningsaktivering. 
 • De bedste seler, inden din snude lærer at gå med halsbånd uden at trække (indtil da: risiko for skader på hals og ryg).
 • Hundeliner og halsbånd af højeste kvalitet, som er skabt til at holde hele hundens liv.
 • Bedste økologiske pelsplejeprodukter
 • Bedste beklædning mod kulde, regn og sne.
 • Bedste poteplejeprodukter, som beskytter mod vinter-saltning.
  • Kort sagt:
  1. Hundelegetøj skal være sjovt og kunne holde til spidse tænder – uden skadelige tilsætningsstoffer.
  2. Seler og halsbånd skal give tryghed med solide spænder og ringe samt beskytte din snude mod ubehag og skader.
  3. Både legetøj og udstyr skal kunne holde til at blive brugt.
  4. Dit valg af både foder, godbidder og udstyr har stor indflydelse på din hunds liv og trivsel. 

 

Spørgsmål? Kontakt mig her